Výprodej!

Mouka Manitoba 0 1kg Granoro

65240

Mouka  Farina "0" Manitoba 1 kg Granoro

Extra silný typ mouky vysokým obsahem proteinů a lepku. Manitoba je velmi zvláštní druh měkké pšenice, která dokáže růst ve velmi chladných oblastech. 

Měkká pšenice má měkké obilky, ve kterých se zrnka škrobu při mletí rozpadají. Používá se na francouzský chléb (bagety), sušenky a „mouku“.

Podrobné informace

39,90 Kč

Uvedené nutriční hodnoty platí pro 100g výrobku.
Hmotnost balení1000g
Energie1422Kj
Sacharidy68,3g
z toho cukry0,5g
Tuky1g
z toho nasycené0,2g
Balení10
Vláknina2,5g
Protein12g
Obsah soli0,01g

Mouka Manitoba pochází z kanadské prérijní provincie MANITOBA.

"0" mouka MANITOBA Granoro má W index tj. parametr pro klasifikaci mouky, mezi 280–300!

Klasifikace pšeničné mouky – W index

Pro určení síly mouky se využívá Chopinův alveograf vynalezený roku 1921 Marcelem Chopinen. Alveograf měří flexibilitu těsta nafukováním bubliny z tenké vrstvy těsta, dokud bublina nepraskne. Výsledné hodnoty indexu W ukazují sílu mouky a tím vhodnost pro různá použití. Obecně, čím delší doba kynutí, tím vyšší W index mouky:

W 90 až 160: slabé mouky s nízkým obsahem proteinů jsou vhodné např. pro výrobu sušenek

W 160 až 250: střední mouky se hodí na pizzu, pečivo nebo focacciu

W 250 a více: silné mouky

 Mouka „0“, MANITOBA Granoro je ideální pro domácí přípravu všech druhů pečiva, které potřebují dlouhou dobu kynutí, např. velký chleba, velká pizza, výborná focaccia. Při použití kvásku má dlouhou dobu kynutí, a to až do 12 hodin, když se používají kvasnice minimálně.

Od 4 do 6 hodin kynutí v případě, že se použije vyšší dávka kvasnic. Někdy, obzvláště u cukrářských výrobků, může být mouka Manitoba smíchána s jinými, méně silnými moukami.

Sladké a slané recepty, které volají po použití mouky „0“ Manitoba Granoro jsou: panettone a pandoro, chléb (např bagety), vysoké dorty, Baba, Pizza, domácí croissanty a koblihy, Genovese focaccia,

Těsto z mouky manitoba má pevnou a pružnou konzistenci.

Měkká pšeničná mouka typu „0“ Manitoba .
Může obsahovat stopy sóji .
PŮVOD PŠENICE: EU a mimo EU
Skladujte na suchém a chladném místě
Recyklovatelné: sběr papíru

vyrábí:

Pastificio Attilio Mastromauro Granoro s.r.l.
Strada provinciale 231 km. 35,100 - Corato (Bari)
Italia

V tuto chvíli nemáme žádné ohlasy zákazníků

Napsat recenzi

Mouka Manitoba 0 1kg Granoro

Mouka Manitoba 0 1kg Granoro

Mouka  Farina "0" Manitoba 1 kg Granoro

Extra silný typ mouky vysokým obsahem proteinů a lepku. Manitoba je velmi zvláštní druh měkké pšenice, která dokáže růst ve velmi chladných oblastech. 

Měkká pšenice má měkké obilky, ve kterých se zrnka škrobu při mletí rozpadají. Používá se na francouzský chléb (bagety), sušenky a „mouku“.

Napsat recenzi

30 další zboží