Recepty

Těstoviny Granoro Fusilli 75. s pestem alla genovese

75.Fusilli con pesto alla genovese
Těstoviny Fusilli s pestem alla genovese
Pro 6 osob potřebujeme:
500 g těstovin Fusilli Granoro
3 brambory
300 g fazolek
strouhané pecorino dle potřeby
strouhaný parmazán dle potřeby
olivový olej extravergine D:O.P. Granoro
1 stroužek česneku
1 lžíce piniových oříšků
50 g lístků bazalky
sůl dle potřeby
Příprava
1.Uvaříme brambory nakrájené na kostičky spolu s fazolkami, které pak nakrájíme na malé kousky a vše dáme na stranu.
2.Připravíme si klasické pesto alla genovese s česnekem, bazalkou, piniovými oříšky, parmazánem a olivovým olejem extravergine
3.V dostatečném množství osolené vody uvaříme těstoviny a scedíme je.
4.Těstoviny dáme do mísy kde již máme připravené fazolky, brambory a pesto. Pokud je to nutné přidáme trošku horké vody, aby se nám vše smíchalo. Servírujeme teplé posypané parmazánem.Těstoviny jsou výborné také s hotovým pestem alla Genovese Granoro.

Doba přípravy:
50 minut
Obtížnost: snadné

Těstoviny Granoro Trivella 45. s hráškem a šunkou

45.Trivella con piselli e prosciutto 7min Trivella
Těstoviny Trivella s hráškem a šunkou
Pro 6 osob potřebujeme:
500 g těstovin Trivella Granoro
200 g dušené šunky
300 g hrášku Extrafini Granoro
olivový olej extravergine D.O.P. Granoro
strouhaný parmazán dle potřeby
1 cibule
sůl dle potřeby
Příprava
1.Dušenou šunku nakrájíme na kostičky. V pánvi zpěníme na olivovém oleji
extravergine cibuli a pak přidáme hrášek s šunkou. Přidáme trošku vody, osolíme a pod pokličkou při mírné teplotě dusíme.
2.V dostatečném množství osolené vody uvaříme těstoviny, scedíme je a smícháme s připravenou omáčkou.
3.Podáváme posypané hrstkou strouhaného parmazánu.

Doba přípravy:
30 minut
Obtížnost: snadné

Těstoviny Mafaldine 5. s ricottou a hlívou ústřičnou

5.Mafaldine con ricotta e funghi cardoncelli 7min Mafaldine
Těstoviny Mafaldine s ricottou a hlívou ústřičnou
Pro 6 osob potřebujeme:
500 g těstovin Mafaldine Granoro
200 g ricotty (tvaroh)
300 g hlívy ústřičné
100 g artyčoků naložených v oleji
2 stroužky česneku
30 g másla
olivový olej extravergine D.O.P. Granoro
petržel
sůl dle potřeby
pepř dle potřeby
strouhaný parmazán dle potřeby
Příprava
1.V misce nejprve vymícháme máslo s ricottou, přidáme strouhaný parmazán, nasekanou petrželku, sůl a pepř.
2.Houby omyjeme, necháme je okapat a podusíme na pánvi na panenském olivovém oleji extravergine spolu s 2 stroužky česneku a nakrájenými artyčoky.
3.V dostatečném množství slané vody uvaříme těstoviny, scedíme je, dáme na pánev k houbám a přidáme vymíchaný tvaroh. Vše rychle promícháme a podáváme teplé.

Doba přípravy:
20 minut
Obtížnost: střední